Autosalon VW Horejsek Děčín

Dobrou vizitkou fasádního systému a podtržením jeho kvality je vždy moment, kdy již realizovaná stavba přesvěsčí investora natolik, že se rozhodne použít tentýž produkt i pro svůj projekt. Pokud se navíc jedná o objekt, který má v první řadě reprezentovat a přitahovat pozornost, je toto rozhodnutí opodstatněné.
Takovým případem je i nová realizace projektu autosalonu Volkswagen u řeky Ploučnice v Děčíně v areálu společnosti Gerharda Horejska. Investor se nechal inspirovat již realizovaným objektem v Praze-Kunraticích pro stejnou automobilku. Čistota provedení, návaznost detailů, promyšlený koncept souladů fasády, otvorů i návaznost jednotlivých fasádních systémů (v tomto případě systému Qbiss One a Alucobondu) daly vzniknout stavbě, která se řadí k nejzdařilejším ve své kategorii.

U tohoto projektu došlo rovněž k potvrzení toho, že materiál sám o sobě nezmůže nic, je-li v rukou neodborného realizátora. Stavbu zajišťovala realizačně stejná sestava společností a naplno tak využila svých zkušeností z kunratického projektu.

Aby byl investor opravdu přesvědčen o kvalitě materiálu, učinil velmi neobvyklý pokus, ke kterému využil loňské povodně v České republice a do rozbouřených vod řeky Ohře umístil vzorek fasádního systému Qbiss One, aby se přesvědčil, co to s ním udělá. Výsledek byl nad očekávání dobrý, minerální jádro sendvičového panelu odolalo a potvrdilo svou nenasákavost; rovněž geometrie panelu nikterak neutrpěla a tak i přes vyšší rozpočtové náklady oproti původnímu řešení dospěl projekt do stadia realizace s modulovým opláštěním Qbiss One.

Nezbývá než si přát, aby takových případů pozitivní inspirace a následné spokojenosti zákazníka s provedeným dílem bylo co nejvíce.
 
Projekt: Autosalon VW Horejsek Děčín
Místo: Děčín, Ústecký kraj
Investor: Gerhard Horejsek, s.r.o.
Architekt: Daněk Design Brno, Ing.arch. Otmar Daněk
Generální dodavatel stavby: STEP Praha, a.s.
Fasáda: Qbiss One B tl. 172mm, barva RAL 9006 PVDF 25my, 400 m2