Trimo pod vodstvom novega predsednika uprave in novega predsednika nadzornega sveta

Trebnje, 11. junij 2014 – Na današnji 34. seji nadzornega sveta družbe Trimo, d. d., je nadzorni svet za novega predsednika uprave za obdobje petih let imenoval Igorja Kržana, ki začne svoj mandat s 1. julijem 2014. Za novega predsednika nadzornega sveta so imenovali Gregorja Krajnca. Na seji je nadzorni svet tudi obravnaval poročilo o odpravi insolventnosti po uspešno zaključeni dokapitalizaciji.
Po uspešno zaključeni dokapitalizaciji družbe Trimo s strani bank upnic je nadzorni svet na današnji seji imenoval novega predsednika uprave ter novega predsednika nadzornega sveta. Popolno podporo za mesto predsednika uprave družbe Trimo so nadzorniki izrazili Igorju Kržanu, ki je bil doslej generalni direktor družbe Ursa Slovenija. Novi predsednik uprave bo družbo vodil v naslednjem 5-letnem obdobju z začetkom mandata 1. julija 2014. Do takrat bo to funkcijo opravljal dosedanji predsednik uprave, Gregor Jaklič. Član uprave družbe Trimo je  Bojan Gantar, ki je to funkcijo prevzel 29. maja 2014. Igor Kržan, MBA, je v zadnjem desetletju vodil podjetje Ursa Slovenija, ki se ukvarja s proizvodnjo izolacije iz steklene volne. Upravljal in vodil je prodajno-operativne posle za  koncern Uralita  v Jugovzhodni Evropi, Turčiji in na Bližnjem vzhodu. Je diplomirani ekonomist, zaključil pa je tudi MBA študij. Bojan Gantar, MBA, je od leta 2005 do danes vodil podjetje Hidrio Perles oziroma Perles, podjetje za proizvodnjo, prodajo in razvoj električnih strojev in naprav, v katerem je izpeljal proces prestrukturiranja. Gantar je sicer diplomirani inženir strojništva, ki je zaključil tudi študij  MBA. Nadzorniki Trima so se na seji imenovali tudi novega predsednika nadzornega sveta. Z 11. junijem 2014 bo  to vlogo sprejel Gregor Krajnc, ki je od lanskega avgusta član nadzornega sveta družbe Trimo. Nadzorniki so na seji obravnavali Poročilo o odpravi insolvence po uspešno izvedeni dokapitalizaciji. Vodstvo in nadzorni svet družbe končni izid dokapitalizacije in podpis dodatka h krovni pogodbi o finančnem prestrukturiranju s strani bank ocenjujeta kot izjemno pozitivno novico, saj vzpostavlja temelje za finančno stabilnost skupine in omogoča osredotočenost zaposlenih na poslovanje ter na ustvarjanje dolgoročne vrednosti za vse deležnike družbe. Novi predsednik uprave družbe Trimo Igor Kržan se je ob imenovanju za predsednika uprave zahvalil za izkazano podporo nadzornega sveta in dejal, da so bili z včerajšnjo dokapitalizacijo zagotovljeni ključni pogoji za nadaljnje uspešno upravljanje družbe Trimo. »Kot domačin iz Trebnjega trdno verjamem, da ima Trimo s svojimi inovacijskimi potenciali, naprednimi produkti in rešitvami ter uveljavljenim položajem na globalnih trgih vse možnosti za uspešno nadaljevanje svoje zgodbe. Skupaj z  ekipo bom storil vse, da Trimo iz težke preizkušnje zadnjih dveh let izide kot zmagovalec na dolge steze in kot partner vseh deležnikov družbe«, je še dodal Kržan. Zaupanje v stabilnost družbe in njeno novo upravo je izrazil tudi Gregor Krajnc novoimenovani predsednik nadzornega sveta družbe Trimo, ki je sicer kot član nadzornikov Trimo podrobneje spremljal od avgusta 2013. »Po tem, ko smo v minulih dneh uspeli stabilizirati kapitalsko osnovo Trima in z bankami dogovorili celovite ukrepe za finančno prestrukturiranje, smo danes utrdili tudi korporativno upravljanje družbe. S tem so postavljeni ključni stebri za nadaljnje ukrepe za vzdržno poslovanje in rast naše družbe.«