Horizont 2020 |Drugo delovno srečanje| Projekt Q-Air “korak naprej“

Narejen »korak naprej« za inovativen projekt Q-Air: Trajnostna, prefabricirana in najučinkovitejša steklena fasada (Sustainable Prefabricated Glass Façade with Performance Exceeding State-of-the-art Glass Façades) v okviru evropskega programa Horizont 2020 - Hitra pot do inovacij (Horizon 2020 - Fast Track to Innovation Pilot). Drugo delovno srečanje projektnih partnerjev je potekalo v podjetju Cantori s.r.l., Osimo, Italija, od 19. do 20. junija 2017.
Giordano Cantori, lastnik in generalni direktor podjetja Cantori s.r.l., je otvoril drugo delovno srečanje, izrekel toplo dobrodošlico vsem konzorcijskim partnerjem ter predstavil podjetje Cantori. Pet konzorcijskih partnerjev se je udeležilo projektnega srečanja: Trimo, arhitekturne rešitve, d.o.o., Kohlbecker Gesamtplan GmbH, ZAG, Zavod za gradbeništvo Slovenije, Cantori s.r.l. in Skandinaviska Glassystem AB iz Slovenije, Nemčije, Italije in Švedske. Vsako podjetje je predstavilo pregled projekta z opravljenimi aktivnostmi od prvega do šestega meseca. Predstavljen je bil tudi razvoj prvega prototipa v okviru študije aplikacij novih »pokrivnih« materialov na Q-Air steklene elemente, kar predstavlja temelj nadaljnjih planiranih projektnih aktivnosti. Vsi udeleženci, razporejeni v 4 vzporedne delavnice, so razpravljali in načrtovali nadaljnje odlično koordinirane projektne aktivnosti z namenom doseganja najboljših rezultatov projekta Q-Air. Uspešno smo zaključili drugo delovno srečanje in inovativno delujemo naprej. Hvala vsem članom za odlično sodelovanje, profesionalnost in veliko predanost projektu Q-Air ter učinkovito izpeljano drugo delovno srečanje projektnih partnerjev.